Over Legrand

Missie en historie
Home > Over Legrand
Legrand Group werkt wereldwijd en is specialist voor de elektrotechnische en digitale infrastructuur in een gebouw. Legrand richt zich in Nederland met de A-merken Legrand en BTicino op de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouw en industrie. Zowel voor energiedistributie, communicatienetwerken als gebouwautomatisering. Alle systemen zijn optimaal op elkaar afgestemd en daardoor eenvoudig, veilig en snel te monteren. Legrand Nederland streeft een leidende positie na als totaalleverancier binnen de elektrotechnische 
en digitale markt. 

Onze missie
Het installatie- en gebruiksgemak voor eindgebruikers, installateurs, adviseurs en logistieke partners verhogen met op elkaar afgestemde systemen en diensten. Met innovatieve oplossingen een actieve bijdrage leveren aan de verbetering van energieconsumptie, communicatie, veiligheid en design binnen gebouwen. 

Onze belofte: Legrand weet wat werkt!
Missie van Legrand Nederland
Onze missie is het installatie- en gebruiksgemak voor eindgebruikers, installateurs, adviseurs en logistieke partners verhogen met op elkaar afgestemde systemen en diensten. Met innovatieve oplossingen een actieve bijdrage leveren aan de verbetering van energieconsumptie, communicatie, veiligheid en design binnen gebouwen. Dit willen we bereiken zonder concessies te doen aan onze kernwaarden:

Ethiek 
Geloven in de kracht van samenwerking en toegewijd, zorgvuldig en betrouwbaar handelen.

Innovatie

Zoeken naar nieuwe wegen tot succes in een snel veranderende markt. Innovatie is een continu proces met uitstekend op elkaar afgestemde systemen en excellente services.

Klantgerichtheid

Wensen van alle partijen in de keten centraal stellen.

Duurzaamheid en milieu
Nastreven van maatschappelijk verantwoord ondernemen door bewust om te gaan met materialen, processen en medewerkers.
Geschiedenis Legrand Nederland
Legrand Nederland, voormalig Van Geel Groep, maakt sinds 2005 onderdeel uit van de Legrand Group. Het bedrijf in Boxtel dankt zijn bestaan aan de productie van metalen lampenkappen in de jaren 40 van de vorige eeuw. Al in de jaren vijftig werd gestart met de productie van stalen kabelgoten, die tot op de dag van vandaag worden geproduceerd in Boxtel. De Legrand Group met hoofdkantoor in de voormalig porseleinstad Limoges (Frankrijk) kende zijn oorsprong in de productie van porseleinen schakelaars sinds 1949 en groeide al snel uit tot een wereldwijde speler door o.a. overname van grote gerenommeerde ondernemingen, zoals BTicino in Italië en Wiremold in de USA. In 2012 nam Legrand Group de Nederlandse onderneming Minkels over. Minkels is een Europese speler op het gebied van complete datacenter oplossingen.