Maatschappelijke betrokkenheid

Home > Over Legrand > Duurzame ontwikkeling > Maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid van de group

Met bijna 30.000 medewerkers over de hele wereld en commerciële en industriële vestigingen in meer dan 70 landen, houdt Legrand Group zich bezig met maatschappelijke betrokkenheid. Zij neemt haar verantwoordelijkheid door met speciale aandacht naar de werkomstandigheden van haar werknemers en haar verantwoordelijkheden als werkgever te kijken. 

Drie hoofdlijnen

De maatschappelijke betrokkenheid van de groep uit zich in drie hoofdlijnen: 
  • Investeringen voor medewerkers, m.b.t. gezondheid/veiligheid, diversiteit en ontwikkeling van medewerkers,  
  • Maatschappelijke solidariteit: deze richt zich op het vergemakkelijken van de toegang tot elektriciteit overal ter wereld, via onze samenwerking met de Franse stichting: Elektriciens sans frontieres,
  • Als mondiale specialist van elektrische en digitale infrastructuren van gebouwen, brengt Legrand oplossingen op de markt die mensen in staat te stellen om langer (zelfstandig) thuis te blijven wonen.

Klik om de video te bekijken
collaborateurs
Investeren voor de medewerkers  

De acties op het vlak van human resources van de Legrand Group sluiten aan op een omgeving die voortdurend in beweging is.
Acces à l'électricité
Toegang tot elektriciteit  

In het kader van partnerschap, werkt de Legrand Group met de Franse stichting elektriciens zonder grenzen om de toegang tot elektriciteit overal ter wereld te bevorderen.
solutions
Oplossingen voor hulp bij autonomie  

In landen waar vergrijzing duidelijke een rol speelt, zijn de beveiliging van de woning, het voorkomen van ongelukken en eenvoudige communicatiemiddelen in huis belangrijke uitdagingen.
VCA certificaat 

Legrand Nederland heeft in april 2016 het VCA** certificaat op bedrijfsniveau behaald. VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers en is een certificaat dat bedoeld is om veiliger te werken en ongevallen te verminderen.