Datacenters & serverruimtes
Home > Oplossingen > Datacenters
datacentra en serverruimtes minkels
1

Serverruimtes

Voor locaal (decentraal) dataverkeer, los van centrale systemen en voor kleinere organisaties maken serverruimtes onlosmakelijk deel uit van de gebouwinfrastructuur. Vanuit de technische ruimte, dient het ICT netwerk te worden uitgerold naar de werkplek.  

Hierbij moet de serverruimte voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk: 
  • toegankelijkheid van de serverkasten voor onderhoud.
  • zicht op en toegankelijkheid van de verschillende netwerkkabels, via bijvoorbeeld een verhoogde vloer of kabeldraagsystemen.
  • (camera) bewaking en/ of monitoring van de ruimte en beveiligde toegang tot de ruimte en koeling.

Kortom, tal van elementen die een serverruimte specifiek maken van alle andere ruimtes in het gebouw. Legrand is een wereldwijde specialist op het gebied van serverruimtes, maar is inmiddels ook uitgegroeid tot specialist op het gebied van datacenter applicaties.

Datacenters

Met het alsmaar groeiende dataverkeer in cloud computing en gebruik van smartphones, tablets en andere mobiele devices, groeit het aantal datacenters. Datacenters vragen om specifieke oplossingen op het gebied van energievoorziening, noodstroomvoorziening, klimaatbeheersing (luchtvochtigheid en koeling), sturing en monitoring en bekabelingsvraagstukken. Legrand Group heeft begin 2012 Minkels uit Veghel Nederland overgenomen. Dit is een Europese specialist, die u volledig kan ontzorgen in het engineeren, ontwikkelen en installeren van geïntegreerde datacenteroplossingen.

Minkels is een vooraanstaande Europese fabrikant en wereldwijd leverancier van duurzame oplossingen voor datacenters en serverruimtes. Deze producten onderscheiden zich door hun innovatieve karakter en flexibiliteit. Uw klanten kunnen er altijd van verzekerd zijn te profiteren van de meest recente datacentertechnologieën en modulaire oplossingen, die op steeds verdergaande wijze beantwoorden aan de specifieke behoeften van hun werkzaamheden.
2

Behuizingen, koeling, monitoring en stroomverdeling van de datacenters met oplossingen van Minkels

  • Varicon® - Datacenter behuizingen 
  • VariCondition® - Koeling van datacenters 
  • VariControl® - Monitoring datacenters 
  • VariconPower® - Stroomverdeling van datacenters 

Met haar sterke groei, een lange R&D geschiedenis èn de fabricage van oplossingen voor datacenters en serverruimtes, weet Minkels hoe ze duurzaam het vertrouwen van haar klanten kan winnen. Van MKB bedrijven tot corporate ondernemingen, overheidsorganisaties en grote commerciële datacenters.