Veilige energieverdeling met verdeelkasten

Home > Oplossingen > Woningbouw > Veiligheid > Veilige energieverdeling

Distribueren van energie, beheersen van het elektriciteitsverbruik
en het beveiligen van de installatie en bewoners

Wat betreft verdeelkasten in woningen richt Legrand zich niet op de standaard behuizingen die in de seriematige woningbouw wordt toegepast. Onze kracht ligt met name in verdelers die net iets meer moeten kunnen. Bijvoorbeeld elektronische schakelcomponenten voor woningautomatisering moeten afschermen, voorzien moeten worden van modulaire tijdschakelklokken en audio besturingen. Het Legrand aanbod is samengesteld uit verschillende oplossingen die perfect beantwoorden aan de uiteenlopende eisen van projecten. De verdeelkasten Ekinoxe, XL³ 125 of Plexo³  zijn geschikt voor alle type elektrische installaties.
1. Coffret Ekinoxe monté sur goulotte (GTL) 2. Coffret Ekinoxe TX jumelé avec coffret de communication

​1. Verdeelkast Ekinoxe gemonteerd op een leidingkoker
2. Verdeelkast Ekinoxe TX gekoppeld aan de communicatieverdeelkast

Ekinoxe verdelers

De modulaire verdeelkast is het centrale punt van de elektrische distributie in de woning. Door eenvoudige montage en grote capaciteit, zijn Ekinoxe of XL³  125 verdelers in tal van installaties toepasbaar. Ze kunnen worden uitgerust met witte of transparante deuren.

Legrand biedt een complete serie modulaire beveiligingen aan

Aardlekautomaten, aardlekschakelaars, overspanningsbeveiligingen en automatische herinschakeling van groepen. De Legrand modulaire componenten voor schakel- en verdeelinrichtingen beschermen personen en installaties optimaal tegen mogelijke elektrische problemen.

Overspannings-
beveiliging

parafoudres
De overspanningsbeveiligingen van Legrand bieden een effectieve bescherming tegen de indirecte effecten van bliksem op het gevoelige apparatuur zoals computers, printers en multimediasystemen.

DX installatie- en aardlekautomaten

disjoncteurs
De beschikbare uitschakelkarakteristieken, kortsluitvermogens en uitschakelstromen zorgen dat modulaire beveiligingen breed ingezet kunnen worden.

Stop&Go gemotoriseerde bedieningen

stop & go
Verbonden aan een installatieautomaat of aan een aardlekbeveiliging, de Stop&Go herstelt de stroom onmiddellijk. In geval van het uitvallen van groepen van de elektrische installatie door kortstondige overbelasting.

Tijdschakelklokken

interrupteurs
Het gebruik van tijdschakelklokken is een van de meeste eenvoudige manieren om energie te besparen. Legrand heeft een uitgebreid pakket tijdschakelklokken.