Veiligheid van personen

Home > Oplossingen > Kantoren > Veiligheid > Veiligheid van personen
Brandbeveiliging
EZ PATH

​Brandwerende muurdoorvoer

Klik op de afbeelding om naar de speciale EZ-path pagina te gaan
Brand kan snel overslaan in een gebouw, vooral wanneer in muurdoorvoeren geen effectieve brandwerendheid is ingebouwd. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties voor mens en apparatuur. Legrand biedt een unieke oplossing met EZ-Path brandwerende muurdoorvoer. De EZ-Path maakt het mogelijk om de installatie voortdurend aan te passen, zonder dat hierbij de brandwerendheid in gevaar komt door het unieke foam wat uitzet in geval van brand.

Functiebehoud kabeldraagsystemen

FB kabelgoot

​FB kabelgoot

Functiebehoud bij brand is er op gericht dat elementaire delen van de installatie (noodverlichting, sprinklerinstallatie, bewegwijzering en verlichting in een trappenhal) in situaties van brand blijft functioneren voor 30, 60 of 90 minuten, zodat veilige evacuatie van aanwezige personen mogelijk is. Hierbij is sprake van een combinatie van FB geteste kabels en kabeldraagsystemen met specifieke kenmerken, zoals brandwerende kabelmantel en kortere ondersteuningsafstanden. Legrand (en voorheen van Van Geel) stond in Nederland aan de basis van de ontwerpnorm voor functiebehoud en heeft dus alle expertise in huis voor een goed en deskundig advies.

​​Besturing en controle van de verlichting

Orientatieverlichting

Lipso

Of ze nu gebruikt worden voor het signaleren van obstakels, dan wel voor 
het verlichten van de treden van een trap. De besturing en controle van de Lipso LED noodverlichting heeft haar effectiviteit en discretie bewezen.