Innovatie

​​Innovatie
is de motor
van de ontwikkeling van Legrand.
Meer dan 1.800 personen werken bij de afdeling Research en Development om de oplossingen van morgen te bedenken en te ontwikkelen. 
De innovatie dynamiek van de Legrand Group wordt ondersteund door groeiende investeringen in R&D (4,8% van de omzet in 2009 tegen 4,4% in 2008). Een beleid dat garandeert dat in hoog tempo nieuwe series gelanceerd kunnen worden.

technologische innovatie: een strategische peiler voor Legrand

Met ruim 4.000 actieve patenten, onderscheidt de Legrand Group zich door haar innovatie: 
de universele mediacontactdoos, de automatische zekering of meer recent de RJ45 multifunctionele contactdoos voor een snelle internetaansluiting. 
Legrand concentreert haar inspanningen op het intelligente beheer van het gebouw, 
de functionaliteiten van de elektrische installaties, de ergonomie van producten en hun gebruiksgemak.


Van de eenvoudige universele LED- en spaarlamp dimmer tot de meer geavanceerde automatische domoticasystemen, onze schakelmateriaal concepten worden ontwikkeld vanuit een internationaal perspectief om aan de behoeften van professionals in de bouw tegemoet te komen. En aan de wensen en eisen van de gebruikers, die steeds op zoek zijn naar nieuwe ideeën en technologische innovaties.
De woning laat zich steeds gemakkelijker besturen sinds de komst van de smartphone of tablet dankzij interfaces en apps, die afgestemd zijn op de behoefte, smaak en levensstijl van de gebruiker. Dankzij bijvoorbeeld de toepassing van iMy-Home op de iPhone, is het nu gemakkelijk om op afstand de garagedeur, de verlichting of de videobewaking van het huis te bedienen. Kijk voor meer inspiratie op onze specifieke website voor woningautomatisering en deurcommunicatie.

Innovatie in dienst van duurzame ontwikkeling
en energieprestatie.

Innoveren, dat is vandaag de dag ontwikkelen met het oog op een rendabele, duurzame en verantwoorde groei voor morgen. Het is het verbinden van de prestatie van producten op lange termijn met het reduceren van de impact op het milieu en het waarborgen van veilige en comfortabele omgeving voor werknemers en gebruikers.